petek, 11. maj 2012

Hvalnica pomladi

Tile pomladni dnevi so zares čudoviti, prepojeni s srečo. Najlepši del dneva je pozno popoldan, ko je sonce že šibkejše, a še vedno greje s prijetno toplino. Čebelice opravljajo svoje delo,  nehvaležni polžki se plazijo do želene solate, neustrašna poljska miška se nastavlja mobitelovi kameri ... kar me opominja na to, da moram nositi fotoaparat vedno s seboj.
Sedaj ko imam otroka sem veliko bolj pozorna do narave, bolj jo opazujem in opažam spremembe. Morda človek kar podzavestno začne z opazovanjem, ker ve, da bo kmalu napočil čas, ko bo malčica začela željno spraševati o vsem, kar bo videla.

Starševstvo obrne vse tvoje življenje na glavo, v pozitivnem smislu. Vrne te v otroštvo, ponovno se učiš stvari, ki si jih nekoč že obvladal a si jih vmes pozabil. Mnogo se naučiš, predvsem pa najbolj spoznavaš sebe. Spoznaš kako globoka so lahko tvoja čustva, koliko strpnosti premoreš, razdajaš svojo energijo in ljubezen, ki jo v dvojni meri prejmeš nazaj. Ko vidiš svojega otroka zadovoljnega, ko se ves čas smeji in nežno čeblja ... takrat veš, da delaš prav.






Ni komentarjev: