ponedeljek, 21. marec 2011

Enostavni prigrizek

Moja sestra je vedno govorila, ko bo imela otroke, da jih bo "obvarovala" sladkarij čim dlje, pa se je izkazalo ravno nasprotno. Zarečenega kruha se največ poje, zato zase ne bom nič rekla, se bom pa potrudila, da bodo moji otroci užili čim več doma narejene/spečene hrane.
Z I. imava rada slane prigrizke, vendar ne upam pogledati na embalažo koliko strupenih sestavin vsebujejo. Včeraj sem odkrila zanimiv recept, armenski lavaš. Bolj preprostega in okusnega recepta še nisem videla.

V posodo zamešaš moko, dve žlici olivnega olja in mlačno vodo. Soliš, dodaš sezam, mak (lahko poljubne začimbe) in gneteš toliko časa, da se testo lepo odplepi od podlage. Zvaljaš ga na 3mm trakove in spečeš, da postanejo rahlo rdeči. Neke vrste domači grisini, okusni in veliko bolj zdravi kot kupljeni.



Ni komentarjev: