ponedeljek, 5. december 2011

Veseli december

December in praznovanja so tu, čeprav nimam občutka zaradi toplega vremena. Danes sem uradno nastopila tudi porodniški dopust in že se je začela rahla mrzlica gnezdenja, pripravljanja na prihod dojenčka. Prejšnji teden je bil najbolj stresen teden v moji nosečnosti, kajti doživela sem nepričakovano razočaranje od osebe, za katero nisem pričakovala. Na izposojo naj bi od nje dobila cunjice, voziček, lupinico, posteljico in te stvari je zame varčevala več let ... tako pa sem prejšnji teden ostala brez vsega. Šlo je za popolnoma sebično in nepremišljeno odločitev, sprijeno idejo, za katero ji je bilo kasneje žal in se je opravičila, a vmes je bilo storjene toliko škode, ki se ne da popraviti.  Nosečniški hormoni delujejo drugače in vse to me je izredno prizadelo, k sreči niti nisem imela toliko časa o tem razmišljat in objokovat, kajti potrebno je bilo stopiti v akcijo, poklicati vse, ki jih poznam, če so mi pripravljeni pomagati, dva dni sem hodila naokoli, da sem kupila voziček in nekaj osnovnih cunjic, je pa zame že izredno naporno, kajti ovira me trebuh in postanem po nekaj urah hoje v trgovinah izmučena. Zamerim predvsem to, da je to storila v zadnjem mesecu, ko bi morala brezskrbno uživati. A nič za to, vse bomo uredili, moj otročiček bo imel vse potrebno, predvsem pa ljubezen, toplino in varnost - tri lastnosti, ki jih ta oseba nima, zagotovo po njih hrepeni in si jih želi. Usmerjena je materialistično, pravo nasprotje meni in četudi mi odvzame fizične stvari, mi nikoli ne bo mogla odvzeti ljubezni in tiste dušne topline, ki je od tega trenutka do mojega otročička še globlja.

V nesreči spoznaš prijatelje in morda je bil to tudi opomin, da so na moji strani še vedno isti ljudje kot vsa leta, pripavljeni pomagati in zato resnični prijatelji.
Tudi mavrica je posijala po vseh teh trenutkih in čas je bil za praznovanje ter druženje ob Activitiju, čas za veseli december z ljudmi, ki jih imam rada.




Ni komentarjev: