četrtek, 22. december 2011

Obisk

Decembrski čas je med drugim tudi čas za obisk prijateljev, za spomine na tiste, ki jih dlje časa nisi videl ali pa jih morda nikoli več ne boš. Zato je to obenem čas veselja in grenkobe.
Obiskali sta me dve sodelavki, za kateri lahko rečem, da smo se tekom let precej zbližale, postale prijateljice. Na delovnem mestu je danes težko najti ljudi, ki bi jim lahko zaupal. Vsi gledajo na svoje koristi, da nisi bolj konkurenčen od njih ali da ne poseduješ več znanja ali privilegijev ... močno je občutiti zavist.
Zato sem vesela, da se nas tri te lastnosti niso dotaknile in se tako dobro razumemo. Zelo lepo ju je bilo videti in k sreči sodim med tiste ljudi, ki jim december pomeni čas veselja, ne grenkobe.



2 komentarja:

Pina pravi ...

Odvisno tudi, v kakšni službi delaš. Pri nas smo bolj prijatelji kot nasprotniki in zato lahko tudi veliko več dobrega (skupaj) naredimo. Pa še bolj zadovoljni se zaradi tega vračamo vsak dan v svoj domek.

Kačja pastirica pravi ...

Veliko dam na odnose in me veseli, ko slišim, da obstajajo službe, kjer domov odhajate zadovoljni. Pri nas je velika organizacija, vsak se bori po svoje, zato se tudi tvorijo skupine/posamezniki s katerimi se najbolj ujameš. Moram pa reči, da kljub vsemu z nasmehom zapustim delovno mesto - umetnost presoje :)