ponedeljek, 17. maj 2010

Ljudje iz preteklosti 2

Dolgo sem bila prepričana, da je zmožno nositi preteklost s seboj, ne da bi vplivala na sedanjost. Danes vem, da ni tako enostavno. Spomini le naj ostanejo, od njih se ne da živeti, vse ostalo pa …
V petek me je po dolgih letih poklical moj nekdanji fant, da se nahaja v bližini mojega mesta, če imam čas za kavo. Glede na to, da je minilo štiri leta odkar sva se nazadnje videla in se je vmes veliko stvari spremenilo, sem pristala, čeprav z neko neodločnostjo. Tisti dan sem se počutila tudi zelo bolehno in sem komaj čakala, da grem iz službe domov počivat. Ker pa res nikoli ni priložnosti, da bi se videla, sem popustila in si vzela tiste pol ure za kratko kavo in klepet, čeprav v pol urah težko nadoknadiš pogovor za vsa leta nazaj.

Nekoliko iz preteklosti … najina romanca se je razvila med poletnimi počitnicami. Sprva ji nisem pripisovala velike pozornosti, ker se nisem želela vezati na nekoga, ki živi 150 km stran, kljub temu, da se je leto zatem preselil v naše glavno mesto in v njegovi okolici ostal vse do danes. Romanca se je spontano nadaljevala in prehajala v zvezo, ki me je vedno bolj prevzemala, da sem se povsem zaljubila. Najin odnos je temeljil na neizmerni fizični privlačnosti in magnetizmu, kar je včasih bilo precej naporno. Vedno sem mislila, da bom razumsko natrenirala svoje telo, da bo umirjeno, ko se bova videla, pa tega nisem zmogla. Dejstvo, da ne zmoreš kontrolirati svojih občutkov zna biti utrujajoče, kljub sprva navideznemu vznemirjenju.  Ob njem nisem bila sposobna jesti, bilo mi je nenehno slabo, tresla sem se in nisem mogla dihati. Danes mi je povsem jasno, da tako ne moreš živeti v vsakdanu in da to ni odnos kakršnega bi si želela, čeprav sem vesela, da sem to občutila. Strast se mora umiriti ali nekje obstati, kajti takrat šele spoznaš resnična čustva.

 


Kljub izredni fizični privlačnosti, ki se je ohranila tudi kasneje ko nisva bila več par, pa se na ostalih področjih življenja, ki so bistveno bolj pomembna nisva najbolje ujela. Najina zveza se je velikokrat hranila z vzponi in padci njegovega razpoloženja, podkrepljenega z veliko mero ljubosumnosti. Kdor želi imeti mesto v mojem življenju, si me ne sme lastiti in to je bila njegova največja napaka. Kot prijatelja se izvrstno razumeva in si sproščeno lahko poveva precej globoke stvari, kljub temu da se dolga leta ne vidiva, kot par pa ne moreva funkcionirati. Velikokrat sem razmišljala o vzvodu strastnih zvez. Par, ki se zna pogovarjati in sklepati kompromise ne more živeti strastno. Strastna zveza se lahko rodi le med dvema, ki sta si karakterno zelo različna, a se fizično privlačita. To pa je lahko uspeh le na kratek čas.

Vesela sem, da sva se videla, saj v najini družbi nikoli ne manjka smeha in drug drugega napolniva s pozitivno energijo. Sedaj ima že majhno, luštno hčerko, sledi svojim sanjam in ambicioznosti, morda malce bolj zrel oz. realen glede svojih želja in pričakovanj, kot včasih, kar mi je všeč. In ne da bi potrebovala potrditev, ker že ves čas vem, pa kljub temu izrazim veselje, da sem srečna, ker imam zdaj I. in da se je zgodba iz preteklosti zaključila kot se je morala. Kakšna kavica na vsake toliko let pa nikomur ne škodi.



Ni komentarjev: