torek, 27. marec 2012

Zlata hrana

Na trgu je prisotne mnogo zdrave prehrane, takšnih in drugačnih semen, oreščkov, ki obljubljajo boljše počutje, odpornost imunskega sistema itd., da včasih sploh ne veš več kaj bi jedel.Vsega pač ne moreš, prav tako hrana ni ravno poceni. Ker pa ljudje kljub temu radi preizkušamo nove zadeve, so na mojem jedilniku zadnje čase zlate inkovske jagode. Imajo kiselkast okus, kar mi ugaja. Inkovske jagode rastejo v Andih, so hrana Inkov, ki so jih jemali s seboj na pot, da so si zagotovili dovolj hranilnih snovi. So vir karotena in vitamina P ter delujejo protivnetno in antioksidantno, vsebujejo ogromno vitamina A, C, B1, B2, B6, B12, beljakovin in urejajo prebavo.
Uživam jih kar same in so odlična malica, kadar nimam časa jesti. Za razliko od popularnih goji jagod, ki se mi zdijo prehvaljene, so za moj okus inkovske jagode veliko bolj okusne.


Ni komentarjev: