četrtek, 7. januar 2010

Svet iluzij

Dobri dve leti me je v stanovanju čakala prazna stena, da jo okrasim. Platna sem si kupila že dolgo nazaj, nisem pa našla prave volje in motiva, da bi kaj naslikala.

Neko sobotno jutro me je pričakalo s snegom, kar je motiviralo moje misli na dvodnevno ustvarjanje ob dobri glasbi in topli kavi. Tako se je zgodil triptih Svet iluzij.

Slike predstavljajo življenje, ki ga živiva z I.. Desna stran triptiha prikazuje najin svet sanj. Rada živiva v oblakih, rada sanjariva in včasih uživava življenje na visoki nogi, obenem pa se zavedava, da je življenje realnost in tako se z balonom spuščava na trdna, realna tla.

Osrednji del predstavlja najin dom. Oranžna je topla barva, prav takšen je tudi najin pristan, kjer se počutiva udobno in zapečkarsko. Gugalnica simbolizira zadovoljstvo in svobodo, po drugi strani pa vzpone in padce. Kot vsak par se tudi midva kdaj sporečeva, sva različnih mnenj in preživljava nevihtna obdobja.

Ker pa za vsako nevihto posije sonce in se prikaže tudi mavrica, pa leva stran predstavlja najino spravo, kjer z roko v roki odideva naprej, lovit skupne sanje. Za vedno, upam.








Ni komentarjev: