četrtek, 14. julij 2011

Poštenost se (ne) izplača

"Bistvo vsega je poštenost, odkritost, če začneš s tem, so ti vse poti odprte," se glasi eden izmed stavkov, napisanih v knjigi, ki sem jo brala na dopustu.


Letošnji dopust sva se odločila preživeti nekje bliže doma. Nočem klicati nesreče, a poslušati moraš svoje občutke in ti so mi pravili, da je prav tako. Ko sva prispela v rezerviran apartma, le-ta še ni bil pripravljen, čeprav bi moral biti. Rok za vselitev so podaljšali na 2 uri. Seveda sva bila razočarana, načrte za tisti dan pa sva morala prilagoditi razmeram. Preostalo nama ni drugega kot da sva šla na plažo, zakupila uro parkiranja in pozabila kako hitro ura mine. Prislužila sva si lisice in kazen. Svojo jezo sva pripisovala nepripravljenemu apartmaju, čeprav sva bila kriva sama, ker nisva bila pozorna na uro.



Včasih v življenju poštenost ni bistvo vsega. Prevečkrat se dogaja, da kratko potegnejo tisti, ki so pošteni, dobrosrčni, pa jih vsaka najmanjša napaka udari po žepu. Zaradi te kazni ne bom nič kaj bolj revna in nekdo ne bo nič kaj bolj bogat, toda ne moreš mimo občutka, da se ti godi krivica. Bolj kot v poštenost verjamem v rek: slab začetek, dober konec.
In bil je :)

1 komentar:

Pina pravi ...

Poštenost se splača, na dolgi rok prav gotovo. Čeprav se ti ta trenutek godi krivica.