Kam je izginil dobri stari med? Moj najljubši kostanjev ali gozdni, da pogreni. Na trgu je poplava različnih medu z okusi. Okus kokosa, eteričnih olj, pomaranče, brusnice ... sicer dobro za popestritev zajtrka, saj včasih nimaš več idej kaj bi jedel, a še vedno je zmagovalen tradicionalen, tak, ki so ga poznale generacije pred nami. Med je med, kava je kava, ne more biti super med z dodatki sadja in ne more biti super kava z dodatkom ginsenga. Kakorkoli, prisegam pač na tradicionalne jedi ter pijače, čeprav rada preizkusim nove zadeve.
2 komentarja:
Na žalost je tako, da je boj na trgu trd in neizprosen, zato skušajo čebelarji ustreči množicam, ki s preprostim starim medom niso več zadovoljni. Letošnja sezona je najslabša v dolgih, dolgih letih, tako da bo verjetno letošnji med kar drag. Boljšega medu, kot ga pridelajo čebele mojega očeta, še nisem jedla, a ima na žalost le malo panjev, tako da je tudi medu bolj malo.
Škoda, sicer bi ga takoj odkupila - verjamem, da je slasten :)
Objavite komentar