nedelja, 29. januar 2012

Najljubši piškoti

Pravim jim rožice, ne linška očesa. So moji najljubši piškoti. Kadar so velika praznovanja z raznovrstnim pecivom, vsekakor poizkusim najprej rožice. Zdi se mi, da so rožice najbolj tradicionalno pecivo, ki ne manjka na nobeni zabavi, gostiji.
Sama jih ne pečem pogosto, ker je z njimi veliko dela. Si jih pa sem in tja privoščim ter jih kupim v trgovini. Ob kavici ni boljšega priboljška kot rožica.


petek, 27. januar 2012

Zlata ladja

Letošnje leto se me očitno drži sreča, ker sem bila že drugič izžrebana za čudoviti koledar z ilustracijami Jelke Reichman. Morda bi morala igrati loto?


Ko bo punčka nekoliko zrasla in imela svojo sobo (upam, da se bomo kmalu lahko preselili v večje stanovanje) ji bom uokvirila ilustracije, seveda pa bom kakšno naslikala tudi sama. To bo veselje - opremljanje novih prostorov, čeprav ima smisel za to bolj I. kot jaz.



ponedeljek, 23. januar 2012

Ciklamna

Že od nekdaj sem imela rada ciklamno barvo. Ker poživi, ker pomladi ... v zadnjih dneh sem v dar prejela ciklamne stvari. Po brskanju na internetu sem zasledila pomen ciklamne barve:

* sočutje - tega v mojem karakterju ne manjka; hudo mi je kadar je drugim hudo - takrat bi najraje nase prevzela trpljenje, če bi s tem lahko pomagala drugim
* pripravljenost pomagati - kadar me kdo prosi za pomoč sem vedno pripravljena pomagati
* obzirnost - s tem povezujem idejo, da si takten, diplomatski, ne preveč direkten in da pomisliš kako s svojimi dejanji ali besedami lahko vplivaš na druge ljudi. Obziren pomeni, da namenoma ne prizadaneš ljudi. Ta lastnost je kar globoko zasidrana v meni.
prijaznost - to najbolje povedo drugi in menda sem zelo prijazna :)
* iskrena ljubezen med prijatelji brez pričakovanj - to pa drži; iskreni prijatelji so tvoj drugi jaz, so ob tebi in ti ob njih brez pričakovanj, s svojo prisotnostjo in energijo ti dajo vedeti, da te imajo radi in biti ljubljen je nekaj najlepšega








torek, 17. januar 2012

Matrjoška, 3.del

V tradiciji je zasidrano, da ob rojstvu mama prejme od partnerja darilo. Ponavadi nekaj simboličnega in izbrala sem si obesek lastovke, ki ponazarja skrbno starševstvo. Obesek je še v izdelavi, sem bila pa izredno presenečena, ko me je doma čakal set prečudovitih matrjošk. Le-te so prispele neposredno iz Urala, osebno dostavljene I. v roke in meni do srca – v znak materinstva, poklicu, ki je najlepši na svetu.
 

ponedeljek, 16. januar 2012

Čudež

In tako je prišla ... čisto potihem, k nama za vedno. In ne predstavljaš si, da bi lahko bilo drugače. Brezpogojna ljubezen, ki se ne more stopnjevati ... ljubezen, ki je dokončna in se ne da meriti. Šele sedaj spoznaš koliko nežnosti in topline premore človeško srce.


sreda, 4. januar 2012

Varčnost

Priznam, velikokrat imam slabo navado, ko grem sama v trgovino, da nakupim več kot potrebujem. Namenoma vzamem manjšo vrečko, a se zgodi, da kljub temu nosim dodatne stvari po rokah in pod pazduhami. I. je veliko bolj varčen in prav bi bilo, da bi se zgledovala po njem.

Urejala sem bančne izpiske in ugotovila, da sem prejšnji mesec potrošila precej več kot sem nameravala za stvari, brez katerih bi zlahka živela. Tako je padla odločitev, da bom od sedaj naprej pisala seznam stvari, ki jih je zmanjkalo in ko bo seznam nekoliko napolnjen šla v trgovino. Kmalu bo prišel v družino novi član in s tem tudi drugačni, večji stroški, zato je prav, da se začnem obnašati varčneje.


torek, 3. januar 2012

Človeška radovednost

Spodbujam radovednost, ki te žene k spoznavanju in odkrivanju nepoznanih stvari, poti, ljudi. Takšna radovednost je pozitivna, ker je pristna in krepi možgane ter bogati naša življenja. Od nekdaj pa nisem marala radovednosti, ki ji po domače pravimo "firbčnost". Temu pravim tudi negativna radovednost, ki se kaže tako, da ljudje ob nesrečah buljijo namesto, da bi pomagali, prisluškujejo pogovorom in kljub temu, da te niti ne poznajo želijo iz tebe izvleči informacije, ki se jih popolnoma nič ne tičejo.

Te dneve se soočam z radovednostjo vseh ljudi okoli sebe, ker se moje dete še ni rodilo, kljub temu, da sem že čez rok. Vsi so bolj nestrpni kot jaz in po pravici povedano mi gredo kar malo na živce. Kot da sem prva, ki je rodila čez rok ali kot bi se bali, da jih bom prikrajšala za veselo novico. Zelo malo porodov se zgodi na predviden datum in jaz nisem nobena izjema. Hodim redno na preglede in mojemu otročičku je očitno še vedno luštno v trebuhu. Vse sledi ob svojem času, zato sem se odločila, da se ne bom več javljala na telefon, ker me to dela nemirno. Pomembna sem jaz in nihče drug. Moti me, da so vsi drugi bolj radovedni kot jaz. Moja želja je le-ta, da bi bilo vse v redu in da bi rodila zdravo punčko ali fantka.


nedelja, 1. januar 2012

Naj bo zdravo

Vstopili smo v zdravo in sončno 2012. Število dve ponazarja žensko energijo, družinsko življenje, teži k ravnovesju. Moji cilji v tem letu bodo prilagojeni novemu družinskemu članu, vsekakor pa je moj namen živeti zdravo in se čim več gibati. V lanskem letu tega nisem bila zmožna, zato si bom letos prizadevala za karseda zdrav življenjski stil, začenši s prehrano, čim več časa pa bom skušala preživeti z mojim otročičkom v naravi. Zato si želim v 2012 predvsem zdravja, moči in volje za dosego teh želja.